Cultuureducatie met kwaliteit

Cultuuronderwijs is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Om scholen en culturele instellingen te ondersteunen bij het geven van goed cultuuronderwijs is het ministerie van OCW in 2013 gestart met het landelijke programma Cultuureducatie met kwaliteit (CMK). Het doel van het programma is goed cultuuronderwijs op elke school voor ieder kind.

  Hoe kan Kunstgebouw helpen?
  Gemeenten in Zuid-Holland met minder dan 90.000 inwoners kunnen meedoen aan CMK onder penvoerderschap van Kunstgebouw. Gemeenten met meer dan 90.000 inwoners kunnen kiezen voor deelname onder penvoerderschap van Kunstgebouw, of om rechtstreeks deel te nemen aan dit programma.

  Als penvoerder verzorgt Kunstgebouw de aanvraag bij het Fonds voor Cultuurparticipatie, uitvoerder van de regeling, de monitoring, evaluatie en afrekening. Daarnaast organiseert Kunstgebouw in overleg met de deelnemers verschillende kennis- en netwerkbijeenkomsten.

  CMK in Zuid-Holland | Projectplan 2021-2024

  Mijn CMK Handleiding CMK-portal

  Kunstgebouw is in 2021-2024 penvoerder voor 18 CMK-regio’s die uit 30 Zuid-Hollandse gemeenten bestaan.

  Vooruitblik CMK 2025-2028
  Nog even en er breekt een nieuwe periode aan voor de subsidieregeling Cultuureducatie met kwaliteit (2025-2028). Het Fonds voor Cultuurparticipatie deelde recent de contourennotitie en Kunstgebouw heeft de belangrijkste inhoud hiervan voor je samengevat. Wel zo makkelijk!

  CMK Contourennotitie ’25-’28: Wat moet je weten?

  CMK Penvoerders voor Zuid-Holland in één oogopslag:

  Cultuureducatie met kwaliteit - penvoerders in Zuid-Holland

  Voorbeelden uit de praktijk

  Op zoek naar meer inspiratie?

  Op de inspiratiepagina vind je filmpjes, lesmateriaal, interviews, columns, podcasts en publicaties over cultuureducatie.
  Of bekijk het verslag van de netwerkbijeenkomst Wie is we?

  Op de hoogte blijven?

  Abonneer je op de nieuwsbrief Cultuureducatie met kwaliteit in Zuid-Holland.
  Word lid van de LinkedIn-groep Cultuureducatie met kwaliteit Zuid-Holland.