Kunstgebouw Academie

Een stevig cultuurplan opstellen voor de school? Of gewoon op zoek naar een creatieve teamtraining? Bij ons ben je aan het juiste adres. De Kunstgebouw Academie biedt cursussen en workshops voor leerkrachten, vakdocenten en cultuuraanbieders om hun professionaliteit in cultuuronderwijs te vergroten. Of je je nou nog aan het oriënteren bent of al flinke stappen hebt gezet. In overleg maken we cursussen en trainingen op maat.

Doet jullie gemeente mee aan Cultuureducatie met kwaliteit? Dan is de kans groot dat de scholingswensen vergoed kunnen worden. Vraag het na bij de regionale CMK-coördinator.

  Cultuuronderwijs bestaat uit kunst meemaken, kunst maken en erfgoed beleven. Goed cultuuronderwijs begint met een duidelijke visie. Om je te helpen kiezen uit ons aanbod staat bij elke cursus en workshop welke onderwerpen hierin aan bod komen.

  Algemene voorwaarden Klachtenregeling

  Maatwerk

  Een half uurtje langer, een cursusbijeenkomst minder of een nieuw pilotproject ontwikkelen? Het kan allemaal. Laat ons weten wat je wensen zijn, dan kijken wij wat daar het beste bij aansluit. Veel van ons bestaande aanbod kan qua vorm en inhoud worden aangepast op jouw situatie. En als het er niet tussenstaat kunnen we het ontwikkelen of aanvragen bij één van onze partners in Zuid-Holland en daarbuiten. Interesse in advies en scholing op maat? Neem dan contact met ons op via academie@kunstgebouw.nl of 015 215 4502.

  Close-up van leerling die vinger in de lucht steekt

  Janneke den Hertog, leerkracht van de Noachschool in Schoonrewoerd, deed de cursus Interne Cultuurcoördinator. Met haar kersverse ICC-diploma op zak heeft ze een hoop plannen voor haar school:

  Ik wil dat kinderen zelf leren denken. Niet blindelings uitvoeren wat wij opdragen. Daar is cultuuronderwijs zeer geschikt voor.

  Lees het interview