Cultuursnack.nu Zuid-Holland - Kunstgebouw

Cultuursnack.nu Zuid-Holland

Voor het primair onderwijs

Via cultuursnack.nu Menu Zuid-Holland maken leerlingen uit groep 5 t/m 8 op een vlotte en toegankelijke manier kennis met 12 kunst- en erfgoedonderwerpen uit onze provincie.

Over cultuursnack.nu

Online, kant-en-klare ‘cultuursnacks’ voor het primair onderwijs

Cultuursnack.nu Zuid-Holland is een online leeromgeving met 12 korte, kant-en-klare lessen over kunst- en erfgoedonderwerpen voor leerlingen in het primair onderwijs. De lessen zijn ontwikkeld door Kunstgebouw en Erfgoedhuis Zuid-Holland.

Deze ‘cultuursnacks’ kunnen leerkrachten op elk moment van de dag als tussendoortje in de klas inzetten op het digibord. Via eenvoudige kijkopdrachten, filosofische vragen, creatieve verwerkingsopdrachten en filmpjes ontdekken leerlingen kunst en erfgoed uit de omgeving.

Over cultuursnack.nu

Cultuursnack.nu is een gratis online tool, die docenten eenvoudig gebruiken op het digitale schoolbord. Het zijn kant-en-klare lesactiviteiten die geen extra voorbereiding vragen. Het concept is bedacht door het Kröller-Müller Museum. Zij wonnen er in 2019 een internationale prijs voor museumeducatie mee.

Cultuursnack.nu is de nieuwe naam voor de Digitale Scheurkalender. Kröller-Müller introduceerde deze ‘kalender’ in 2019 en ontwikkelde in 2024 de website door naar cultuursnack.nu.

Direct naar de lessen

Wil je een nuttige break in jouw reguliere lessen zonder dat het teveel moeite kost? Ga dan meteen aan de slag met de klas!

Naar cultuursnack.nu Menu Zuid-Holland

Wist je dat er op cultuursnack.nu ook een Menu Zuid-Holland voor het primair onderwijs bestaat? Bekijk ‘m hier!

Afbeelding van homepage Digitale Scheurkalender Zuid-Holland met 12 lessen over kunst en erfgoed