Podcast What the K*nst - Kunstgebouw

Podcast What the K*nst

Suzanne Van Den Hondel aan het werk als dansdocent
Foto: Lieke Alblas

Voor de podcast What the K*nst interviewde Suzanne van den Hondel onze collega Edith Janssen, programmamanager bij Kunstgebouw, over de kracht van creatief vermogen en het belang van cultuuronderwijs.

Suzanne van den Hondel is dansdocent, vakdocent bij Kunstgebouw, CMK-coördinator, ondernemer én volgt de master Kunsteducatie aan de HKU. Voor haar afstuderen maakt ze de podcast What the K*nst over de kracht van creatief vermogen en het belang van cultuuronderwijs.

In aflevering #3 spreekt Suzanne met Edith Janssen van Kunstgebouw over hoe zij naar creativiteitsontwikkeling kijkt. Edith benoemt onder andere dat het creatieve proces van een leerling verder gaat dan alleen kunst maken. Is dat proces meetbaar? En hoe kunnen wij de docent helpen om cultuureducatie te verbinden aan andere vakken? De Cultuur Connector biedt daarvoor bijvoorbeeld een uitkomst. Verder geeft Edith antwoord op de vraag van Suzanne welke stap een school als eerste moet zetten om met de subsidieregeling Cultuureducatie met kwaliteit aan de slag te gaan.

Vergeet niet om ook te luisteren naar aflevering #1 met Suzan Lutke en aflevering #2 met Jeroen Lutters.