Kennis en vaardigheden opdoen voor beter cultuuronderwijs - Kunstgebouw

Kennis en vaardigheden opdoen voor beter cultuuronderwijs

Cultuureducatie met kwaliteit

Deskundigheidsbevordering is één van de hoofddoelen van de regeling CMK-3. Leraren en culturele aanbieders moeten kennis en vaardigheden opdoen die ze in staat stellen om beter cultuuronderwijs te geven. Deskundigheidsbevordering kan het beste worden verbonden aan je doelstelling(en) voor CMK-3. Wat wil je bereiken in de vier jaar van CMK-3? Wie zijn daarvoor nodig, welke kennis en vaardigheden hebben zij nodig of willen ze opdoen?

    Academie
    De Kunstgebouw Academie is partner op het gebied van deskundigheidsbevordering. De afgelopen jaren hebben we een inspirerend en praktisch scholingsaanbod opgebouwd om de deskundigheid van leerkrachten en culturele aanbieders in de regio’s te vergroten. Denk aan hulp voor scholen bij het kiezen van een muziekmethode of een cursus waarin culturele aanbieders ontdekken hoe ze een goed educatief project maken. Veel van het bestaande aanbod kan qua vorm en inhoud worden aangepast. Vind je niet wat je zoekt? Dan kan de Academie het ontwikkelen of op zoek gaan in haar landelijk netwerk.

    Je kunt ook aankloppen met losse vragen. Op zoek naar een goede spreker of gespreksbegeleider? Behoefte aan een sparringpartner of frisse blik? Of wil je graag dat Kunstgebouw een volledig programma voor je samenstelt en organiseert? We denken, zoeken en organiseren met je mee. De Kunstgebouw Academie is er om je te helpen de ambities in jouw regio te realiseren, op de manier die bij je past.