Van trekschuitjager tot professioneel danser: nieuwe les Worden wat je wil - Kunstgebouw

Van trekschuitjager tot professioneel danser: nieuwe les Worden wat je wil

Digitale Scheurkalender Burgerschap
Danser Redo danst in een industriële lege ruimte
Danser Redo, te zien in de vlog van Worden wat je wil. Fotograaf: Jacob Jonas

De bekroonde Digitale Scheurkalender Burgerschap biedt sinds 2020 kosteloze kant-en-klare lessen voor het digibord. De lessen geven leerkrachten in het vmbo handvatten om urgente en complexe onderwerpen bespreekbaar te maken. Onlangs werd de nieuwe les Worden wat je wil toegevoegd.

Van trekschuitjager tot professioneel danser

De les Worden wat je wil staat in het teken van beroepen, inkomen en ambitie. Wat zijn je talenten, waar ligt je passie en hoe zou je die kunnen inzetten in je loopbaan? De les zoomt in op allerlei beroepen: van trekschuitjager tot professioneel danser.
Wat vinden de leerlingen belangrijk als het gaat om werk? Willen ze veel vrijheid, iets nuttigs doen of veel geld verdienen? Of vinden ze juist de sfeer van belang? Deze les kan een goede voorbereiding zijn op de beroepskeuzetest.

Benieuwd naar de les?

Log in op www.digitalescheurkalender.com met wachtwoord: burgerschap.

Frisse kijk op burgerschap

De Digitale Scheurkalender Burgerschap is ontwikkeld door Kunstgebouw en Erfgoedhuis Zuid-Holland om grote thema’s als diversiteit, solidariteit, globalisering en vrijheid van meningsuiting bespreekbaar te maken voor vmbo-leerlingen. Elke les koppelt een onderwerp uit het vak Burgerschap aan een kunstwerk en historische feiten. Zo leren leerlingen met andere ogen te kijken naar zichzelf, de ander en hun omgeving. In 2021 ontving deze tool een Comenius EduMedia Zegel, een onderscheiding voor kwalitatief hoogwaardig digitaal educatief materiaal.

Inspelen op de actualiteit

De Digitale Scheurkalender Burgerschap bestaat uit 12 lessen. 11 lessen staan vast, 1 is variabel. Deze les wordt gedurende het jaar vervangen door een nieuwe les die aansluit bij actuele onderwerpen. Zodra er een nieuwe les online staat word je geïnformeerd.

Meer over de Digitale Scheurkalender Burgerschap