Podcast Wie is we?

Een wit vraagteken met diverse vormen van kleur erin. Met de tekst Wie is we? er omheen.

Tijdens de netwerkbijeenkomst Wie is we? op 30 november 2022 maakte journalist Hizir Cengiz voor Kunstgebouw een podcast over de thema’s kansengelijkheid, diversiteit en inclusie.

Hizir Cengiz schrijft onder meer voor De Groene Amsterdammer, De Correspondent en NRC. Daarnaast wist hij met zijn podcast Voetnoot* de Haagse Media Award voor beste podcast in de wacht te slepen. Hizir ging tijdens Wie is we? in gesprek met Aziem Jarmohamed, Deborah Cameron en Petra Kerstens.

Tijdens de opnames laat Hizir mensen aan het woord die zaken als armoede, discriminatie en uitsluiting aan den lijve hebben ondervonden. Daarnaast onderzoekt hij welke rol kunst en cultuur hebben gespeeld en in hoeverre het onderwijs werkelijk de gelijkmaker is als het gaat om ongelijke kansen.

#1 Aziem Jarmohamed

Een gesprek met Aziem Jarmohamed, schooldirecteur én grondlegger van de Rotterdamse Gelijke Kansen Alliantie. Welke rol speelt muziek in het creëren van gelijke kansen? Aziem pleit onder andere voor het stimuleren van het geloof in eigen kunnen bij kinderen.

#2 Deborah Cameron

Een gesprek met Deborah Cameron, sociaal-cultureel ondernemer uit de Haagse Schilderswijk, over de rol van jongerenwerkers binnen cultuureducatie. Deborah vertelt hoe je kunst en cultuur kunt integreren in het jeugdwerk en hoe dat kan bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren.

#3 Petra Kerstens

Een gesprek met Petra Kerstens, onderzoeker van de inzet van kunst en creativiteit in het onderwijs, ten behoeve van kansengelijkheid. Petra Kerstens is docent Master Educational Needs en voormalig kenniskringlid van het Fontys Lectoraat Waarderen van Diversiteit.