Kunst en erfgoed geven nieuwe kijk op grote thema’s - Kunstgebouw

Kunst en erfgoed geven nieuwe kijk op grote thema’s

Digitale Scheurkalender Burgerschap
Kunstwerk door Chris Ripken van een staand blauw vrouwenlichaam zonder hoofd, om haar heen liggen hoofden in verschillende kleuren
Kunstwerk van Chris Ripken. Foto: Dietmut Teijgeman - Hansen.

Het was de opmerking van één docent die het zaadje plantte voor de Digitale Scheurkalender Burgerschap. Tijdens een onderwijsdebat in Rotterdam zei Najat Ahmadi dat ze het lastig vindt om leerlingen in een uur per week burgerschap bij te brengen. Burgerschapsonderwijs zou volgens haar geïntegreerd moeten zijn in het hele lesprogramma.

Hier ontstond bij Kunstgebouw en Erfgoedhuis Zuid-Holland het idee om digibordlessen te ontwikkelen die docenten van verschillende vakgebieden ondersteunen en inspireren bij het behandelen van grote thema’s als diversiteit, solidariteit, globalisering en vrijheid van meningsuiting. Gezien vanuit het verrassende perspectief van kunst en erfgoed.

Lees het hele artikel

Meer info over de Digitale Scheurkalender Burgerschap