Verslag Subsidiekamp Cultuur­participatie - Kunstgebouw

Verslag Subsidiekamp Cultuur­participatie

Flip-over beplakt met gele post-its tijdens brainstormsessie Subsidiekamp Cultuurparticipatie, met handgeschreven tekst: Iedereen heeft recht op verwondering, creativiteit en culturele ontmoetingen
Foto: Bas Czerwinski

Het eerste Subsidiekamp Cultuurparticipatie zit erop! Kunstgebouw blik met tevredenheid terug op het driedaagse kamp dat zich richtte op de regeling Samen Cultuurmaken van het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP).

In Theater Koningshof in Maassluis werden de deelnemers van 11 tot en met 13 oktober 2021 door inspiratiesessies, informatieve bijeenkomsten, gerichte training en individuele begeleiding ondergedompeld in de ins en outs over het aanvragen van deze subsidie.

De deelnemers, afkomstig uit het culturele en sociale domein uit Zuid-Holland, werkten in duo’s aan de aanvraag. De begeleiding en trainingen werden gedaan door Jessica de Jaeger en Carla Leurs van Onbegrensde Zaken.

De eerste dag werd afgetrapt door Els Roobroeck, programmaregisseur van Cultuurmakers uit Maastricht. Dit project heeft een bijdrage voor vier jaar van de regeling Samen Cultuurmaken. Els is daarnaast artistiek leider van het muziektheatergezelschap COVAR. Na het inspirerende verhaal van Roobroeck begonnen de trainingen, waarbij werd ingezoomd op de missie en visie van de deelnemende organisaties. In de middag werd de SWOT-analyse toegelicht en maakten de duo’s een analyse van hun eigen project.

Op dinsdagochtend was er een presentatie van FCP en ging de daaropvolgende training over de formulering van de strategie en de doelstellingen van de projecten. Het avondprogramma vond ook plaats in Theater Koningshof, met een try-out optreden van Ketoe en een inspirerende presentatie van Wim Staessens, directeur van Theater Koningshof.

De derde dag stond in het teken van de regeling, de begroting en het aanvraagformulier, nadat de dag geopend werd door Claudia Marinelli van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). Na een afsluitende borrel ging iedereen na drie intense dagen naar huis met kennis, kunde en inspiratie voor het schrijven van een kansrijke aanvraag.

Kunstgebouw verzorgt in december nog een digitale bijeenkomst voor de deelnemers, wanneer de procedures voor de aanvraag bekend zijn. Ook heeft elke deelnemer nog recht op een aantal uren nazorg van Onbegrensde Zaken.

Kunstgebouw en Onbegrensde Zaken wensen de duo’s heel veel succes!

Meer over cultuurparticipatie
Regeling Samen Cultuurmaken

Foto’s zijn gemaakt door Bas Czerwinski

Twee mannen geven presentatie tijdens Subsidiekamp Cultuurparticipatie
Man met gitaar op barkruk en man met microfoon
Deelnemers van Subsidiekamp Cultuurparticipatie zitten in kring en zijn met elkaar in gesprek
Deelnemers van Subsidiekamp Cultuurparticipatie zitten in kring en zijn met elkaar in gesprek
Deelnemers aan het Subsidiekamp Cultuurparticipatie bij lunchbuffet
Deelnemers van Subsidiekamp Cultuurparticipatie in groepjes aan het werk
Deelnemers van Subsidiekamp Cultuurparticipatie zitten achter tafeltjes en werken achter laptop
Drie deelnemers van Subsidiekamp Cultuurparticipatie praten na aan de bar in de foyer van het theater
Deelnemers van Subsidiekamp Cultuurparticipatie praten na in de foyer van het theater
Presentatie van Rosa Schol tijdens Subsidiekamp Cultuurparticipatie
Deelnemers van Subsidiekamp Cultuurparticipatie zitten achter tafeltjes en luisteren naar presentatie
Twee deelnemers van Subsidiekamp Cultuurparticipatie met elkaar in gesprek
Twee deelnemers van Subsidiekamp Cultuurparticipatie met elkaar in gesprek
Flip-over beplakt met gele post-its tijdens brainstormsessie Subsidiekamp Cultuurparticipatie
Kale man in donkerblauwe trui geeft een presentatie aan een groep mensen tijdens het subsidiekamp cultuurparticipatie
Deelnemers aan het Subsidiekamp Cultuurparticipatie kijken naar film in theaterzaal
Deelnemers aan het Subsidiekamp Cultuurparticipatie ontbijten met elkaar op een schip
Schip dat als hotel diende voor deelnemers aan het Subsidiekamp Cultuurparticipatie