Docentenweek Maatschappijleer

Illustratie: Radoan Tanvir / Pixabay

De Docentenweek Maatschappijleer (1 t/m 5 februari 2021) is een online week vol lezingen, excursies en interactie. Tijdens deze week kom je in contact met interessante organisaties en mede-docenten. Een week dus om je kennis weer even op te halen en inspiratie op te doen voor je (online) lessen!

Op de online informatiemarkt van de Docentenweek vind je het aanbod aan lesmateriaal en gastlessen, zoals bijvoorbeeld de Digitale Scheurkalender Burgerschap. Kosteloze kant-en-klare lessen voor het digibord. Elke les koppelt een onderwerp uit het leergebied burgerschap aan een kunstwerk en historische feiten. Zo leer je jouw leerlingen met andere ogen kijken naar zichzelf, de ander en hun omgeving.

De lessen zijn ontwikkeld door Kunstgebouw en Erfgoedhuis Zuid-Holland voor leerlingen in de onderbouw van het vmbo. Nieuwsgierig? Kijk hier voor meer info of ga direct naar het lesmateriaal op www.digitalescheurkalender.com (wachtwoord: burgerschap).
Tijdens de Docentenweek zitten we elke dag van 1 tot en met 5 februari tussen 10 tot 12 uur klaar om te chatten met docenten die vragen hebben over de Digitale Scheurkalender Burgerschap.

Je kunt je hier aanmelden voor de Docentenweek Maatschappijleer

De Docentenweek Maatschappijleer wordt georganiseerd door ProDemos en de NVLM en is ook interessant voor docenten (in opleiding) ckv, geschiedenis en burgerschap!