Werktuig

  • Groep 5/6
  • Theater

Erik verhuist met zijn ouders naar Guisbalg; een dorp waar nooit iets gebeurt. Maar dan ontmoet hij Jan. Jan neemt hem op sleeptouw en samen ontdekken de jongens een verlaten schuur. Op een nacht kijkt Erik met zijn verrekijker uit zijn raam en ziet er licht branden. Het wordt echt spannend als ze een opdracht vinden!
De jongens gaan op onderzoek uit naar de geheimzinnige bewoner. Steeds is er een nieuwe opdracht die Erik en Jan moeten uitvoeren. Al snel verliezen ze zich in hun eigen verbeelding. Totdat de werkelijkheid hen inhaalt …

PNTheater

Vanuit liefde voor theater vertellen Joeso Peters en Silas Neumann spannende verhalen die de fantasie prikkelen. Met humor, muziek en een rijk decor trekken ze de kijker de verbeelding in. In Werktuig spelen de twee acteurs een verhaal dat zij muzikaal begeleiden met geluiden van gereedschappen. Het verhaal is geïnspireerd op het nummer What’s he building in there? van Tom Waits.

Wat is toch het geheim in die schuur?

Dit project kan aansluiten bij: vriendschap, avontuur, fantasie, verhuizen, communicatie, geheimen, legendes en handvaardigheid.

Het lesmateriaal wordt ongeveer drie weken voor de voorstelling toegezonden aan de school. Alle informatie over dit project, zoals het rooster en online opdrachten, vindt u op dkk.kunstgebouw.nl.