Vrolijke Vogels

  • Groep 1/2
  • Beeldende kunst

Hé?! Wat hoor ik daar? Aan het begin van de gastles horen de leerlingen een geluid. Wie maakt dat geluid? Een vogel? Wat voor één dan? In de gastles bedenken ze hoe deze vogel eruitziet. Heeft hij een kromme snavel en lange poten? Of korte pootjes en een lange staart? Heeft hij een kuif en hoe zien zijn vleugels eruit? Uit wit papier scheuren de leerlingen een vogel: lijf, staart, poten, snavel, vleugels. Ze oefenen met vormen scheuren en ontdekken dat iedereen een unieke vogel maakt.

In les 2 van Vrolijke Vogels scheuren de leerlingen een kleurrijke vogel die op het raam geplakt kan worden met de in het lespakket meegeleverde transparante folie. Zo lijken de vogels buiten rond te vliegen. In les 3 blijken de vogels echte verzamelaars. De leerlingen helpen hun vogel een handje en verzamelen kleine dingetjes die ze hem kunnen meegeven (met de zakjes in het lespakket). Wat gaat de vogel met die spulletjes doen? Een nestje bouwen? De daken versieren? Online spelen de leerlingen het vogelspel en creëren met allerlei kleurige vormen bijzondere vogels.

Hoe ziet jouw vrolijke vogel eruit?

Dit project kan aansluiten bij: beeldende kunst, dieren, natuur, seizoenen, verzamelen, kleurennamen, vormsoorten, collages maken.

Het lespakket wordt circa drie weken voor de gastles toegezonden aan de school. Het project start met een gastles. Het lespakket blijft eigendom van de school. Alle informatie over dit project, zoals het rooster en online opdrachten, vindt u op dkk.kunstgebouw.nl.