Overal zit muziek in! - Kunstgebouw

Overal zit muziek in!

  • Groep 7/8
  • Muziek
Bont gekleurde illustratie van muzieknoten, een bril, een fles, een regenboog en een vraagteken met de tekst: Overal zit muziek in

Kunstenaars kunnen zich overal door laten inspireren om een kunstwerk te maken en voor het componeren van muziek werkt het eigenlijk net zo. Het lijnenspel van de verschillende vormen en voorwerpen die je dagelijks om je heen ziet kunnen inspiratiebronnen zijn voor een eigen compositie. In Overal zit muziek in! ontdekken de leerlingen dat je met een andere bril naar de wereld om je heen kunt kijken. Daar zit letterlijk muziek in!

In de gastles maken de leerlingen kennis met het programma Songmaker en ze spelen een speelstuk op boomwhackers. In deze eerste stap vertalen de leerlingen letterlijk beeld naar geluid. Vervolgens ontwikkelen de leerlingen hun gemaakte basis-melodielijn tot een heus muziekstuk, zodat hun compositie ook werkelijk gaat klinken als muziek. Ze komen in contact met drumritmes en voegen deze toe aan hun muziekstuk. Naast digitaal met het programma Songmaker te werken, maken de leerlingen ook analoog muziek met de boomwhackers.

Daar zit letterlijk muziek in!

Dit project kan aansluiten bij: muziek, componeren, experimenteren, samenwerken, creativiteit, ruimtelijk denken, kijken en analyseren van beelden, media.

De handleiding wordt ongeveer drie weken voor de gastles toegezonden aan de school. Het project start met een gastles. Daarna wordt de projectkist op school bezorgd. Iedere groep heeft de projectkist circa één week ter beschikking. Alle informatie over dit project, waaronder het rooster, vind je op mijn.kunstgebouw.nl.