Loop naar de maan - Kunstgebouw

Loop naar de maan

  • Groep 3/4
  • Dans
Het lespakket Loop naar de maan biedt groep 3 en 4 de ruimte om te ontdekken door dans en beweging

Loop naar de maan zeggen ze weleens. Dat nemen we in dit project niet letterlijk. Over een wandeling naar de maan zou je bijna negen jaar doen. In dit project ontdekken leerlingen in dans en beweging wat afstand en ruimte betekenen. Ze ontdekken wat planeten, maandwarrelaars en meteorieten zijn. In kleine stapjes ontwikkelen ze een ruimtedans gestimuleerd door aanstekelijke muziek en kleurige rubberen stippen die helpen om posities in de ruimte te markeren.

In de gastles veranderen de leerlingen in “maandwarrelaars”. Maandwarrelaars springen, glijden en stampen door de ruimte. Ze kunnen draaien, wervelen of helemaal stil staan. Ze bewegen sneller of langzamer afhankelijk van warmte of kou. En dwarrelaars moeten oppassen voor meteorieten die af en toe plotseling door de ruimte suizen. De leerlingen krijgen in alle oefeningen veel ruimte om zelf te ontdekken, verkennen en vorm te geven in dans. Tot slot rijgen ze alle oefeningen aan elkaar tot een complete ruimtedans op weg naar de maan. Reis je mee?

Springen, glijden en stampen door de ruimte.

Dit project kan aansluiten bij: dans, bewegingsonderwijs, zon en maan en planeten, bewegen op muziek, wereldoriëntatie.

De handleiding wordt ongeveer drie weken voor de gastles toegezonden aan de school. Het project start met een gastles. Daarna wordt de projectkoffer op school bezorgd. Iedere groep heeft de projectkoffer circa één week ter beschikking. Alle informatie over dit project, waaronder het rooster, vind je op mijn.kunstgebouw.nl.