Ali & Nino

  • Groep 7/8
  • Theater
Moment uit Ali & Nino
Foto: Casper Koster

Ali & Nino is een muziektheatervoorstelling over het zoeken naar wie je bent, kan en mag zijn.
Gebaseerd op de roman Ali en Nino van Kurban Said uit 1937, over een oosterse jongen en een westers meisje. De twee kinderen leven schijnbaar in andere werelden maar leren elkaar steeds beter kennen en begrijpen. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld wanneer één van de twee uit Nederland moet vertrekken.
Maar wat betekent een gedwongen vertrek voor wie moet gaan en wat voor de achterblijvers? En hoe vind je je plek als niet duidelijk is wat thuis is?

Raaf

De jeugdtheatervoorstellingen van Raaf combineren en verbinden op aansprekende, komische en ontroerende wijze klassieke mythologie met muziek van o.a. Johnny Cash, Queen en The Beatles.
Raaf liet zich na de succesvolle voorstelling Romeo is op Julia & Layla op Majnun (eveneens opgenomen in Kijk|Kunst), opnieuw inspireren door een verhaal, een mythische schrijver en muziek uit verschillende culturen. Ali & Nino is een coproductie van Raaf en Stage-Z van Theater Zuidplein.

Een muziektheatervoorstelling over vriendschap en vertrek.

Dit project kan aansluiten bij: vriendschap, verliefdheid, wereldoriëntatie, verliefdheid, identiteit.

Het lesmateriaal wordt ongeveer drie weken voor de voorstelling toegezonden aan de school. Alle informatie over dit project, waaronder het rooster, vindt u op dkk.kunstgebouw.nl.