Lessenserie Kaboem! - Kunstgebouw

Lessenserie Kaboem!

WOII op Goeree-Overflakkee
Een leerling uit groep 8 heeft een bommenwerper getekend in het kader van de lessenreeks Kaboem!

Het eiland Goeree-Overflakkee lag gedurende de WOII precies onder één van de routes van de geallieerde bommenwerpers op weg naar Duitsland.
Maar liefst zeventig toestellen zijn door de bezetter uit de lucht geschoten en op of nabij het eiland neergestort. In samenwerking met de stichting WO2GO is over deze interessante lokale geschiedenis een cultuureducatieproject gemaakt. De lessenserie Kaboem! is ontwikkeld in opdracht van de projectgroep Cultuureducatie met kwaliteit Goeree-Overflakkee. Kunstgebouw begeleidde de ontwikkeling.

De lessenserie voor groep 8 bestaat uit vier lessen: twee inleidende lessen, een kernles en een verwerkingsles. Aan de hand van authentieke bronnen krijgen de leerlingen informatie over het leven op het eiland ten tijde van de oorlog. Zij maken kennis met het verhaal van Arman Peterson, één van de omgekomen vliegeniers. Vervolgens onderzoeken de leerlingen een crash bij hen in de buurt. Uiteindelijk zetten zij hun bevindingen en ervaringen om in een creatieve verwerkingsopdracht.

Het lesmateriaal is kosteloos online beschikbaar op www.wo2go.nl/educatie.