Digitale Scheurkalender Zuid-Holland (concept)

Voor het primair onderwijs

Met de Digitale Scheurkalender Zuid-Holland maken leerlingen uit groep 5 t/m 8 op een vlotte en toegankelijke manier kennis met 12 kunst- en erfgoedonderwerpen uit onze provincie.

Over Digitale Scheurkalender Zuid-Holland

Online, kant-en-klare ‘cultuursnacks’ voor het primair onderwijs

De Digitale Scheurkalender Burgerschap is een online leeromgeving met 12 korte, kant-en-klare lessen over kunst- en erfgoedonderwerpen voor leerlingen in het primair onderwijs. De lessen zijn ontwikkeld door Kunstgebouw en Erfgoedhuis Zuid-Holland.

Deze ‘cultuursnacks’ kunnen leerkrachten op elk moment van de dag als tussendoortje in de klas inzetten op het digibord. Via eenvoudige kijkopdrachten, filosofische vragen, creatieve verwerkingsopdrachten en filmpjes ontdekken leerlingen kunst en erfgoed uit de omgeving.

Over de Digitale Scheurkalender

De Digitale Scheurkalender is een gratis online tool, die docenten eenvoudig gebruiken op het digitale schoolbord. Het zijn kant-en-klare lesactiviteiten die geen extra voorbereiding vragen. Het concept is bedacht door het Kröller-Müller Museum. Zij wonnen er in 2019 een internationale prijs voor museumeducatie mee.

 

Direct naar de lessen

Wil je een nuttige break in jouw reguliere lessen zonder dat het teveel moeite kost? Ga dan meteen aan de slag met de klas!

Naar Digitale Scheurkalender Zuid-Holland

Wordt er om een wachtwoord gevraagd? Gebruik dan het wachtwoord: zuidholland

Wist je ook dat er een Digitale Scheurkalender Burgerschap is voor het voortgezet onderwijs? Bekijk ‘m hier!

Afbeelding van homepage Digitale Scheurkalender Zuid-Holland met 12 lessen over kunst en erfgoed