LKCAtelier: Hoe verzorg je een digitale gastles? - Kunstgebouw

LKCAtelier: Hoe verzorg je een digitale gastles?

Sinds corona is het voor instellingen extra relevant om het onderwijsaanbod digitaal aan te bieden. Maar hoe creëer je online een leuke en leerzame beleving van kunst en erfgoed waarbij je ook nog voldoet aan de educatieve doelstellingen?
In deze interactieve workshop leer én ervaar je samen met andere educatiemedewerkers van cultuur- en erfgoedinstellingen hoe je een digitale gastles verzorgt. Je maakt kennis met een aantal krachtige werkvormen waarin verbinding, plezier en interactie centraal staan.

Achtergrond
Het programma Digitaal Erfgoed voor het Onderwijs, een samenwerking tussen Kennisnet en Netwerk Digitaal Erfgoed, ligt aan de basis van dit LKCAtelier. De workshop wordt gegeven door Leny Baas (Dock20) en Rick de Visser (Kennisnet). Rianne Schoonderbeek van het Drents Museum vertelt als gastspreker over haar ervaring met online lessen voor het onderwijs.

Meer weten over digitale cultuureducatie? Bekijk het stappenplan Digitaal Erfgoed voor het Onderwijs.

Huiswerkopdracht
Om goed voorbereid deel te kunnen nemen, is het fijn Gastlessen organiseren? Zo doe je dat digitaal! te lezen. Dit artikel staat centraal in dit LKCAtelier. Ook vraagt LKCA je een afbeelding van erfgoed uit je eigen omgeving vooraf te delen. Na inschrijving ontvang je de Padlet-link.

Datum: 11 maart 2021
Tijd: 15:00 – 17:00 uur
Locatie: online
Kosten: gratis (inschrijven is verplicht)

Meer informatie en inschrijven