Lancering erfgoedprojecten Goeree-Overflakkee - Kunstgebouw

Lancering erfgoedprojecten Goeree-Overflakkee

Erfgoedproject Goeree-Overflakkee - Still uit video verdedigingslinie

Afgelopen jaar werkten verschillende erfgoedinstellingen, leerkrachten, videomakers en schrijvers aan vier erfgoedprojecten voor het primair onderwijs op Goeree-Overflakkee. Leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 maken met deze educatieve projecten op speelse en spannende manier kennis met een aantal bijzondere erfgoedlocaties op het eiland: Fort Prins Frederik bij Ooltgensplaat, sporen van de visserij die op het eiland eeuwen lang een belangrijke rol speelde, de unieke Havenkanalen, en de Bunkerroute De Punt bij Ouddorp.

Met trots nemen we de projecten officieel in gebruik op woensdag 17 maart vanaf 16:00 uur.
Vanaf 15:45 uur is het online kanaal geopend voor de digitale inloop. Om 16:00 uur start het programma, tot ongeveer 17:00 uur komen diverse sprekers aan het woord. Onder meer Daan Markwat, wethouder en voorzitter van Erfgoedtafel Goeree-Overflakkee, Petra ’t Hoen, directeur van basisschool Roxenisse, en Bertrand van den Boogert, bestuurslid van Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

Wil je aanwezig zijn bij deze bijeenkomst dan kun je je hiervoor per mail aanmelden bij Rosa Schol: rosa.schol@kunstgebouw.nl.