Kinderboekenweek 'Bij mij thuis' - Kunstgebouw

Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’

4 t/m 15 oktober 2023
Illustratie van fantasiedier. Deze illustratie hoort bij het lespakket voor de Kinderboekenweek. Creatieve invulling.
Illustrator: Annelies Suyker

De Kinderboekenweek is van 4 t/m 15 oktober 2023 en heeft dit jaar als thema: Bij mij thuis. Kunstgebouw biedt alle basisscholen in Nederland een online lespakket aan met creatieve lessen rond het thema. Dit lespakket zorgt voor nog meer leesplezier en leesbevordering.

Per groep (1-2, 3-4, 5-6, 7-8) is een les ontwikkeld waarin een kinderboek uit de thematitels van het CPNB centraal staat. Deze boeken hebben wij uitgezocht: Gebakken rijst met van alles en nog wat!!!, Hier zijn Ari en Loek, Ik denk dat ik ontvoerd ben en Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis. In de lessen draait het niet alleen om het plezier in lezen, maar ook om het benutten van de eigen creativiteit en verbeeldingskracht. Leerlingen gaan bijvoorbeeld tekenen op de manier van illustrator Sarah van Dongen of maken hun eigen fantasiedier aan de hand van foto’s van huisdieren.

Naar het lespakket

Korte filmsnack
Onze samenwerkingspartner Filmhub Zuid-Holland biedt bij elke les een filmsnack: een korte filmles in het thema Bij mij thuis. Zo kun je in de klas verder kijken en praten en de Kinderboekenweek verrijken met filmeducatie.

Kunstgebouw biedt het lespakket aan samen met onze provinciale partners Probiblio en Filmhub Zuid-Holland.

We wensen jullie een inspirerende Kinderboekenweek!