Voorstelling Plons wint de Kijk|Kunst-Kup - Kunstgebouw

Voorstelling Plons wint de Kijk|Kunst-Kup

seizoen ‘21-‘22
Gezelschap Theater Smoespot houdt de Kijk|Kunst-Kup vast die ze met hun voorstelling Plons hebben gewonnen

Plons wint de Kijk|Kunst-Kup van het schooljaar 2021-2022. Plons is een voorstelling van Theater Smoespot. Bijzonder aan de Kijk|Kunst–Kup is dat niet het publiek of een vakjury de winnaar bepaalt, maar leerkrachten en leerlingen die deelnemen aan het programma Kijk|Kunst in Zuid-Holland.

Plons (4+) is een beeldend verhaal over de wondere wereld boven en onder water. In een dynamisch decor volverrassingen volgen we kikker Kiki, die we als klein kikkervisje geboren zien worden. Langzaam ontdekt Kiki de wereld om haar heen en raakt verwonderd door de schoonheid van de vijver. Een grote vis lijkt even heel gevaarlijk, maar blijkt haar te kunnen helpen. Kiki ziet de libelle die naar werelden kan gaan waar onze jonge kikker nog niet is geweest. Kiki verandert, wordt groter, net als de wereld om haar heen. Het is wel lekker veilig in de vijver, maar als zij straks aan land gaat, wat zal er dan gebeuren?

Mijn klas heeft genoten van de voorstelling, na afloop kwamen allerlei onderwerpen aan bod. Verliefdheid, angst, grappige scènes. We vonden het een prachtige voorstelling, mooie poppen en een vindingrijk decor.

– Leerkracht uit Brielle