Cultuureducatie op scholen weer mogelijk - Kunstgebouw

Cultuureducatie op scholen weer mogelijk

Geel Twee acteurs in geheel geelgekleurd decor, ze dragen ook gele kleding
Fotograaf: Willem Schalekamp

Sinds 15 januari 2022 kan cultuur weer beoefend worden op locatie. Kunstencentra, muziek- en dansscholen, broedplaatsen en repetitieruimtes zijn weer open. En op scholen is cultuureducatie weer mogelijk! Ook op een externe locatie, zoals een theaterzaal.

Kijk|Kunst & Doe|Kunst

Voor onze lesprogramma’s Doe|Kunst en Kijk|Kunst kunnen de gastlessen doorgaan. Ofwel live ofwel digitaal. Ook de voorstellingen mogen gelukkig doorgaan. Als scholen een voorstelling op dit moment niet wenselijk vinden wegens de coronaomstandigheden dan wordt er voor een digitaal alternatief gezorgd.

Hoop voor de nabije toekomst

Wij zijn blij dat waar mogelijk leerlingen op school weer kunnen genieten van cultuuronderwijs. Tegelijkertijd vinden we het lastig dat een groot deel van de culturele en creatieve sector nog stil ligt. Theaters, musea, bioscopen, concertzalen en podia vinden creatieve wegen om zich ondanks de maatregelen voor hun publiek open te stellen, maar ideaal is het niet. Het is een sector die voor het welzijn van de mens zo ontzettend belangrijk is. We kijken uit naar de persconferentie van 25 januari 2022, waarin hopelijk meer duidelijkheid wordt gegeven over de heropening van deze onmisbare sector.

Meer info over coronamaatregelen