Gratis workshop: hoe maak je een digitale kunstles? - Kunstgebouw

Gratis workshop: hoe maak je een digitale kunstles?

Twee leerlingen op de rug gezien terwijl ze kijken naar een film op het digibord met een mevrouw die hen toespreekt

De basisscholen zijn weer open, maar dat betekent niet dat iedereen naar binnen mag. Hoe doe je dat met gastlessen? Kunstgebouw en Filmhub Zuid-Holland bieden kunstvakdocenten gratis een online spoedcursus aan in het maken van een goede digitale kunstles: Veel op je (digi)bord! Want nu het lastig is om in de klas aanwezig te zijn, biedt het digibord uitkomst.

In de workshop legt filmdocent Caroline de Nerée uit hoe je film kunt inzetten om leerlingen op afstand te enthousiasmeren en te activeren voor jouw discipline. Je krijgt praktische tips om je les op te zetten. Ook kun je feedback krijgen op digitale lessen die je al gemaakt hebt. De nadruk ligt vooral op het maken van goede (instructie)films, die vanaf het digibord in de klas kunnen worden vertoond. Aandachtspunten zijn onder andere verhaalopbouw, filmtechniek, geluid/verstaanbaarheid en montage. De belangrijkste les verklappen we alvast: Houd het simpel …

De workshop wordt op verschillende data aangeboden, op het inschrijfformulier kun je aangeven welke dag en tijdstip je voorkeur heeft.

Data:

Vrijdag 19 februari 09:30 – 12:30 uur (VOL!)
Dinsdag 2 maart 09:30 – 12:30 uur (VOL!)
Dinsdag 2 maart 14:00 – 17:00 uur (VOL!)
Woensdag 3 maart 09:00 – 12:00 uur (VOL!)
Vrijdag 5 maart 09:30 – 12:30 uur (VOL!)

Voor wie: Kunstvakdocenten uit de provincie Zuid-Holland
Kosten: Deelname is kosteloos
Waar en hoe: Online, je ontvangt een link