Online audities Lang Leve de Muziek Wedstrijd - Kunstgebouw

Online audities Lang Leve de Muziek Wedstrijd

Meisje met hoofddoek houdt lachend een gitaar omhoog, naast haar zit en jongen met bril die ook een gitaar vasthoudt

Zestien klassen van tien Zuid-Hollandse scholen doen mee met de Lang Leve de Muziek Wedstrijd. Ze zouden eigenlijk in een echt theater auditie doen voor de jury. Helaas is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om de audities in theaters op locatie te organiseren. Maar geen nood, de audities zullen online doorgaan!

Omdat het protocol niet op elke basisschool hetzelfde is biedt de organisatie de deelnemende klassen twee mogelijkheden aan om mee te doen aan de online audities:

  • Doe real-time auditie voor een jury via een online platform
  • Stuur een filmpje in van de muzikale act en ontvangen later feedback van de jury Alle scholen die zich aangemeld hebben, hebben hierover bericht ontvangen van de organisatie. De deadline voor het insturen van een auditiefilmpje is woensdag 24 juni.

Meer details lees je hier.

Deelnemende scholen ontvangen in aanloop naar de audities 10 uur begeleiding van een Vliegende brigadier, een professionele muziekdocent. Vanwege corona kunnen deze uren flexibeler worden ingezet. Mochten niet alle uren zijn ‘op gemaakt’ voorafgaand aan de auditie, dan mogen deze tot 1 november ingezet worden op school voor extra muzieklessen. Mocht de Vliegende Brigadier méér uren nodig hebben omdat de klas in kleine groepjes is opgesplitst, dan kan dat na overleg vooraf worden goedgekeurd. Met vragen over de Vliegende brigadiers op scholen in Zuid-Holland kun je terecht bij langlevedemuziekshow@medialane.nl.