Inspiratie

Op zoek naar inspiratie over cultuuronderwijs en cultuurparticipatie? Hier vind je filmpjes, lesmateriaal, interviews, columns, podcasts en publicaties.
Filter op:

Terugblik CMK 2022

Kunstgebouw kijkt met trots terug op het jaar 2022 van Cultuureducatie met kwaliteit!

 

Themafonds Cultuurparticipatie Zuid-Holland

Het Themafonds Cultuurparticipatie Zuid-Holland ondersteunt samenwerkingsprojecten van culturele organisaties uit verschillende gemeenten in Zuid-Holland bij het vergroten van de deelname aan kunst en cultuur en de spreiding van kennis en expertise over Zuid-Holland.

Cultureel Zuid-Holland in kaart

Onze visie op cultuur

Kunstgebouw in Onderweg naar de regio van RTL4

In de Sint Janskerk in Schiedam maakte RTL4 opnames met Kunstgebouw bij de Stadscocon. Dit project van Florentijn Hofman en het Stedelijk Museum Schiedam was de perfecte locatie voor een kort interview met onze directeur Aukje Bolle voor het tv-programma Onderweg naar de regio. Dit werk laat mooi zien wat kunst doet: verbinding maken met jezelf en de ander.

De waarde van cultuureducatie

Cultuureducatie geeft plezier en helpt kinderen zich te ontwikkelen tot kritische en weldenkende volwassenen. Hoe ziet het onderwijs dat zelf? In dit filmpje staan docenten en leerlingen stil bij de waarde van cultuureducatie. Waar zit volgens jou de waarde?

Zo maak je jouw lesmateriaal beter vindbaar voor leraren en leerlingen

Jouw instelling heeft mooi digitaal lesmateriaal ontwikkeld. Maar hoe zorg je er nu voor dat leraren en leerlingen dit ook goed kunnen vinden?

Zo blijven jouw linkjes werken (geen 404-meldingen meer!)

Je hebt het vast wel eens meegemaakt? Je hebt maandenlang gewerkt aan een pdf met werkvormen die verwijzen naar verschillende websites. Maar dan werken sommige linkjes al snel niet meer.

Zo kies je het juiste platform voor jouw digitale lesmateriaal

Als je vanuit jouw culturele instelling lesmateriaal wilt ontwikkelen, dan hoef je niet van voorafaan te beginnen. Er zijn namelijk genoeg onderwijsplatformen die je daarbij kunnen helpen. En waar veel leraren al gebruik van maken.

5 praktische tips voor het maken van een goede digitale gastles

Met digitale gastlessen bereik je scholen die niet op bezoek kunnen komen, bijvoorbeeld omdat ze buiten jouw regio of in het Caribische deel van ons Koninkrijk liggen. Maar het is ook een goede manier om een bezoek voor te bereiden of na te bespreken.