Film - Kunstgebouw

Inspiratie

Op zoek naar inspiratie over cultuuronderwijs en cultuurparticipatie? Hier vind je filmpjes, lesmateriaal, interviews, columns, podcasts en publicaties.
Filter op:

Terugblik CmK 2023

Op 1 juni 2024 diende Kunstgebouw de verantwoording in van Cultuureducatie met Kwaliteit. We blikken terug op het jaar 2023!

Oprichting van een stichting

Hoe richt je een stichting op? En welke wettelijke regels gelden er zoal voor een stichting?

Deze kennisclip is onderdeel van het Kennisdossier Geld.

Verschillende soorten fondsen

Jaarlijks is er geld beschikbaar voor kunst en cultuur. Jij kan daar gebruik van maken! Dan is het handig als je de weg weet in fondsenland. Er zijn publieke fondsen en private fondsen. Allemaal met hun eigen specifieke doelen, voorwaarden en criteria.

Deze kennisclip is onderdeel van het Kennisdossier Geld.

Begroting en dekkingsplan

Voor jouw culturele project heb je geld nodig. Maar hoeveel eigenlijk? En wat moet er allemaal gefinancierd worden?

Deze kennisclip is onderdeel van het Kennisdossier Geld.

Van idee naar plan

Je hebt een goed idee voor een kunst- of cultuurproject en daar wil je geld voor aanvragen. Dan moet je jouw idee uitwerken tot een concreet plan. Maar hoe doe je dat? Bekijk de kennisclip en ga aan de slag!

Deze kennisclip is onderdeel van het Kennisdossier Geld.

Terugblik CMK 2022

Kunstgebouw kijkt met trots terug op het jaar 2022 van Cultuureducatie met kwaliteit!

 

Themafonds Cultuurparticipatie Zuid-Holland

Het Themafonds Cultuurparticipatie Zuid-Holland ondersteunt samenwerkingsprojecten van culturele organisaties uit verschillende gemeenten in Zuid-Holland bij het vergroten van de deelname aan kunst en cultuur en de spreiding van kennis en expertise over Zuid-Holland.

Cultureel Zuid-Holland in kaart

Onze visie op cultuur

Kunstgebouw in Onderweg naar de regio van RTL4

In de Sint Janskerk in Schiedam maakte RTL4 opnames met Kunstgebouw bij de Stadscocon. Dit project van Florentijn Hofman en het Stedelijk Museum Schiedam was de perfecte locatie voor een kort interview met onze directeur Aukje Bolle voor het tv-programma Onderweg naar de regio. Dit werk laat mooi zien wat kunst doet: verbinding maken met jezelf en de ander.