Project 75-jaar vrijheid afgerond - Kunstgebouw

Project 75-jaar vrijheid afgerond

Een still uit de film "Toen mijn vader een struik werd", onderdeel van de lessenreeks "75 jaar vrijheid"
Still uit de film: Toen mijn vader een struik werd

Dit jaar herdachten we het einde van de Tweede Wereldoorlog en vierden we in heel Nederland 75 jaar vrijheid. Kunstgebouw, Filmhub Zuid-Holland, Movies that Matter, Eye en Nationaal Comité 4 en 5 mei stonden samen stil bij de betekenis van oorlog, mensenrechten en vrijheid.

Primair en voortgezet onderwijs ondersteunden we met vier films en (gratis) lesmateriaal om de thema’s te belichten in de klas. Prachtige, indrukwekkende verhalen waarvoor 37 scholen en 2609 leerlingen zich ingeschreven! Leerdoelen waren bewustwording van leven in (on)vrijheid en het begrijpen van een verschil tussen een filmverhaal (fictie) en realistisch verhaal (non-fictie).

Benieuwd om welke films het ging? Hier vind je de trailers:

Hallo Salaam
Een jaar zonder mijn ouders
Toen mijn vader een struik werd
Un sac de billes