Monsieur Carton

  • Groep 1/2
  • Film
Kartonnen poppetje achter het stuur van een kartonnen auto

Monsieur Carton is gemaakt van karton. In korte films gaat hij op weg in zijn auto en beleeft allerlei avonturen en tegenslagen, en geeft niet snel op. Waar gaat Monsieur Carton naartoe en bereikt hij zijn bestemming? Verbeeldingskracht staat centraal in deze lessen: hoe kun je meeleven met een simpel stukje karton? Wat zie je en wat hoor je? Elke les behandelt een korte film en geeft handvatten om deze met de klas te bespreken. De leerlingen gaan zelf aan de slag met schaduwen, projectie, film en geven vorm aan hun verbeelding.

Taartrovers

Bij Taartrovers draait alles om filmeducatie en jonge kinderen die op speelse wijze de kracht van verbeelding ontdekken. Kinderen mogen al hun zintuigen inzetten om te onderzoeken wat ze zien, er mee te spelen en het eigen te maken. Taartrovers stimuleert hen vorm te geven aan gevoelens, beelden en verhalen. Taartrovers ontwikkelt lesmaterialen en installaties voor jonge kinderen. Ze maken lessen voor in de klas en hebben een eigen festival in het filmtheater en filmactiviteiten voor kinderen in musea en op school.

Oelala, ga je mee op reis met Monsieur Carton?

Dit project kan aansluiten bij: film, stopmotion animatie, verkeer/vervoer, je doel bereiken, doorzettingsvermogen, tegenslag, van 2D naar 3D, schaduw en projectie.

Alle informatie over dit project, waaronder het rooster, vind je op mijn.kunstgebouw.nl.