Evi - Kunstgebouw

Evi

Verzamelpagina scholingsaanbod Zuid-Holland

Op deze pagina vind je het scholingsaanbod per regio in Zuid-Holland.

  Hendrik-Ido-Ambacht

  Hi5Ambacht is een non-profitorganisatie die sportieve, culturele en buurtactiviteiten voor jong en oud in Hendrik-Ido-Ambacht organiseert.

  Bekijk het aanbod

  Hoeksche Waard

  Netwerk Cultuureducatie Hoeksche Waard is een samenwerkingsverband van aanbieders: kunstenaars, kunstvakdocenten, culturele ondernemers en culturele organisaties zoals het museum, de bibliotheek en muziekverenigingen. Samen streven ze ernaar kinderen in de Hoeksche Waard te laten opgroeien met kunst en cultuur: zelf maken, beleven, presenteren en reflecteren. Samen met makers en aanbieders uit de lokale omgeving, want die zijn er genoeg.
  In de Hoeksche Waard is CMK de verantwoordelijkheid van Bibliotheek Hoeksche Waard.

  Bekijk het aanbod

  Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp

  Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) In Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp

  De Cultuurtrein begint altijd met de vraag van de school. Samen met de school wordt er een plan op maat gemaakt dat past bij de identiteit en dynamiek van de school. De scholen worden gematcht met culturele partners en begeleid bij het implementeren van de kunstzinnige leerlijnen en projecten. De Cultuurtrein adviseert, ondersteunt en coacht de Intern Cultuurcoördinator (ICC’er) van de school bij het maken en uitvoeren van het cultuuronderwijsplan.

  Op de website vind je lessen in 7 culturele leerlijnen, het schoolaanbod van de culturele instellingen uit de regio, deskundigheidbevorderende cursussen, workshops en teamtrainingen, nieuwsitems en informatie over de werkwijze van de Cultuurtrein.

  Bekijk het aanbod

  Logo Trias centrum voor de kunsten, in gele letters

  Rijswijk en Leidschendam-Voorburg

  Trias is het centrum voor de kunsten in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Trias en de Bibliotheek aan de Vlier begonnen in 2013 met CmK. In co-creatie met de scholen worden leerlijnen voor de kunstvakken ontwikkeld. De Bibliotheek aan de Vliet is de partner voor leerlijn lezen en literatuur. Trias verzorgt leerlijnen muziek, theater, beeldende kunst, dans en film.

  Naast lessen in de klas door kunstdocenten, zijn er trainingen voor leerkrachten in het onderwijs. Leerkrachten kunnen zich ontwikkelen tot lees- of cultuurcoördinator. Daarnaast zijn er (online) workshops te volgen over actuele onderwerpen.

  Bekijk het aanbod

  Zuid-Holland

  Kunstgebouw is de provinciale organisatie voor cultuuronderwijs en cultuurparticipatie in Zuid-Holland.

  Een stevig cultuurplan opstellen voor de school? Of gewoon op zoek naar een creatieve teamtraining? Bij Kunstgebouw ben je aan het juiste adres. De Kunstgebouw Academie biedt cursussen en workshops voor leerkrachten, vakdocenten en cultuuraanbieders om deskundigheid op het gebied van cultuuronderwijs te vergroten. Of je nou aan het oriënteren bent, of al flinke stappen hebt gezet.

  Bekijk het aanbod