Pitch Parade in Nissewaard een succes! - Kunstgebouw

Pitch Parade in Nissewaard een succes!

Op woensdagavond 17 april, vond de 2e editie van de Pitch Parade plaats. Dit keer in Nissewaard, bij het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse. 4 jongeren pitchten hun idee voor een financiële bijdrage aan een socialer, muzikaler of sportiever Spijkenisse. En met succes!

Jongeren aan het woord

Onder het toeziend oog van het jongerenpanel pitchen 4 deelnemers hun project. In het panel zaten jongeren die ook regelmatig de gemeente Nissewaard advies geven. Hun expertise was dan ook leidend bij het verdelen van het beschikbare bedrag van 5000 euro.

Geselecteerde projecten in Nissewaard

Het was een lastige klus om het geld te verdelen, want er zaten veel goede ideeën bij! Daar waar het ene initiatief volledig nieuw was, was het ander gericht op het duurzaam verbeteren van een bestaand lokaal initiatief. Uiteindelijk gingen alle pitchers met een bijdrage naar huis om hun project te realiseren:

 • Jackie Pincel | A piece of the puzzel
  Een kunstproject gebaseerd op social design met puzzelstukken om mensen de kans te geven zich op een creatieve wijze te laten zien en te laten horen.
 • Noa Warmenhoven | Singer-songwriter contest
  Een wedstrijd waarbij jong singer-songwriter talent binnen een paar uur een lied schrijft en hiermee optreedt.
 • Natasja Bodde | HorizonTaal
  Het uitbreiden van het succesvolle event voor woordkunstnaars in Spijkenisse.
 • Chanel de Ruijter | WaterFest
  Hét festival in Waterland en omgeving om opkomende (muzikaal) talent een podium te geven.

De avond werkt gehost door Faure Verbruggen en Angira Gena. In hun werk als combinatiefunctionarissen voor gemeente Nissewaard begeleiden zij jongeren vanuit het programma High Five en slaan zij de brug tussen cultuur, welzijn en sport.

Heb je de Pitch Parade gemist? In 2024 reist de Pitch Parade langs nog meer Zuid-Hollandse gemeentes. Houd onze socials in de gaten voor aankondigingen van toekomstige data en locaties.

Lees meer over de Pitch Parade

De Pitch Parade is een samenwerking tussen VSBfonds en Kunstgebouw.

Pitch Parade Nissewaard
Pitch Parade Nissewaard
Pitch Parade Nissewaard
Pitch Parade Nissewaard
Pitch Parade Nissewaard
Pitch Parade Nissewaard
Pitch Parade Nissewaard
Pitch Parade Nissewaard
Pitch Parade Nissewaard