Ontdek Cultuursnack: Een Leerzaam Tussendoortje - Kunstgebouw

Platform cultuursnack.nu gelanceerd!

Digitale Scheurkalender wordt cultuursnack.nu
Kinderen doen met docent een Cultuursnack
Fotograaf: Valerie Spanjers

De Digitale Scheurkalender is door het Kröller-Müller doorontwikkeld tot een vernieuwd educatief platform: cultuursnack.nu. Vorige week is de website officieel gelanceerd.
Cultuursnack is een leerzaam, cultureel tussendoortje voor iedereen die zich graag laat verrassen. Op het platform leer je binnen 10 minuten meer over kunst, geschiedenis en erfgoed. Een leuke gespreksstarter voor in de klas, in het verzorgingshuis of met je taalmaatje!

Samen met Erfgoedhuis Zuid-Holland biedt Kunstgebouw op dit platform 2 Menu’s aan: Burgerschap en Zuid-Holland.

Menu Burgerschap

Hoe maak je grote thema’s als diversiteit, solidariteit, globalisering en vrijheid van meningsuiting bespreekbaar in de klas? Elke les koppelt een onderwerp uit het vak Burgerschap aan een kunstwerk en historische feiten. Zo leer je jouw leerlingen met andere ogen kijken naar zichzelf, de ander en hun omgeving.

Naar Menu Burgerschap

Menu Zuid-Holland

Cultuursnack Menu Zuid-Holland laat leerlingen uit groep 5 t/m 8 op een vlotte en toegankelijke manier kennismaken met 12 kunst- en erfgoedonderwerpen uit onze provincie. Via eenvoudige kijkopdrachten, filosofische vragen, creatieve verwerkingsopdrachten en filmpjes ontdek je samen met je leerlingen kunst en erfgoed uit de omgeving.

Naar Menu Zuid-Holland