Themafonds Cultuurparticipatie Zuid-Holland extra aanvraagrondes

Themafonds Cultuurparticipatie Zuid-Holland: extra aanvraagrondes

Hernieuwde kansen voor cultuurparticipatie in kleine gemeenten!
Themafonds Cultuurparticipatie Zuid-Holland Een drummer op een podium.
Chasing Hills. Fotograaf: Bordoo Creations.

Het Themafonds Cultuurparticipatie Zuid-Holland is nog voor 2 extra rondes opengesteld voor culturele instellingen uit kleine gemeenten in Zuid-Holland. Dus heb je een mooi project dat je samen met een partner uit een andere kleine gemeente wilt uitvoeren? Doe dan snel een aanvraag voor financiële steun.

Geld aanvragen

Je kan geld aanvragen bij het Cultuurfonds Zuid-Holland, dat namens de provincie Zuid-Holland en Kunstgebouw alle projecten behandelt. Een bijdrage uit het themafonds cultuurparticipatie bedraagt maximaal € 15.000 per project. De aanvraag verloopt via de reguliere procedure van het Cultuurfonds Zuid-Holland. De aanvraag kan uiterlijk 15 maart gedaan worden voor de eerste ronde óf uiterlijk 15 juni 2024 voor de laatste ronde, dus wees er snel bij.

Kunstgebouw kan hulp bieden bij het opstellen van de aanvraag.

Wie kan geld aanvragen?

Het themafonds is bedoeld voor een stichting of vereniging die zich bezighoudt met theater, dans, film, muziek, circus of beeldende kunst. Het project is een samenwerking met een of meer andere culturele organisatie(s) uit een of meer andere gemeente(n), om de spreiding van kennis te stimuleren en het bereik te vergroten. Voor deze laatste 2 rondes kunnen alleen instellingen uit kleine gemeenten in Zuid-Holland een aanvraag indienen, dat wil zeggen uit de 44 gemeenten met minder dan 100.000 inwoners.

Themafonds Cultuurparticipatie Zuid-Holland

Het themafonds is een initiatief van provincie Zuid-Holland, in samenwerking met Kunstgebouw en het Cultuurfonds Zuid-Holland. Het doel van het themafonds is om de deelname aan kunst en cultuur in de provincie te vergroten en de spreiding van kennis en expertise te stimuleren.

Ga voor meer informatie over het themafonds naar www.cultuurfonds.nl/themafonds-cultuurparticipatie.

Hulp nodig bij de aanvraag? Ga naar www.kunstgebouw.nl/themafonds-cultuurparticipatie