Voorstelling 'Geel' wint de Kijk|Kunst-Kup

Voorstelling ‘Geel’ wint de Kijk|Kunst-Kup

schooljaar 2022-2023
Mime Wave Kids winnaar van de Kijk|Kunst-Kup

Vandaag is tijdens de presentatiedag van impresariaat Vanaf2 de Kijk|Kunst-Kup uitgereikt. De winnaar van het schooljaar 2022-2023 is de voorstelling Geel van Mime Wave Kids!

Afgelopen seizoen waren 30 verschillende producties te zien in het programma Kijk|Kunst. In totaal werden 500 voorstellingen gespeeld voor meer dan 50.000 leerlingen en leerkrachten van groep 1 t/m 8. Geel werd als beste beoordeeld.

De Kijk|Kunst-Kup is een jaarlijkse prijs voor de best gewaardeerde voorstelling onder de deelnemers aan het programma Kijk|Kunst van het afgelopen seizoen. Geen vakprijs, maar een prijs die voortkomt uit de waardering van de bezoekende scholen; de leerlingen en leerkrachten.

Enkele reacties van de leerkrachten waren:

We hebben zo genoten! Knap om met muziek en uitbeelden zoveel te kunnen laten binnenkomen.

Origineel idee met humor en gelaagdheid.

Een voorstelling met mimiek en veel non-verbale actie; zeer geschikt voor de doelgroep nieuwkomers in Nederland. De voorstelling riep bij de kinderen verwondering op.

Ook Kunstgebouw vindt de voorstelling een prachtige en beeldrijke beleving. Via prikkelende visuele taal en muziek wordt een alledaags thema als verandering vertaald naar de wereld van het jonge kind.

Over Geel
In Geel word je meegenomen in een gele wereld waar alles, maar dan ook echt alles, geel is. Geel is de kleur van de zon, van blijdschap. Het is genieten in de gele stad. Tot blauw verschijnt. Dat is niet onze kleur. Dat kennen we niet. In de strijd van geel tegen blauw ontstaat er iets onverwachts. Met haar mimespel laat Anastasiia Liubchenko allerlei grappige gele bewoners tot leven komen. De originele livemuziek van Thijs Felperlaan en Yung-Tuan Ku verhoogt de sfeer.

Cultuur voor iedereen in Zuid-Holland
De missie van Kunstgebouw is om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen in Zuid-Holland. Dat doen we onder andere met ons programma Kijk|Kunst. We programmeren jeugdvoorstellingen voor bijna 300 Zuid-Hollandse basisscholen, gelegen in de kleinere gemeenten.