Landelijke dichtwedstrijd voor jonge dichters - Kunstgebouw

Landelijke dichtwedstrijd voor jonge dichters

Landelijke dichtwedstrijd 2023-2024 het Poëziepaleis

Ieder jaar organiseert het Poëziepaleis een dichtwedstrijd voor jonge dichters. Kinderen en jongeren kunnen hun fantasie de vrije loop laten en hun gedachten gieten in woorden of braille – of het nou rijmt of niet, zelfs een mooie rap of songtekst is welkom. Meedoen kan ook via school. De beste inzendingen krijgen een plekje in een dichtbundel en ontvangen een uniek cadeau.

Twee categorieën
De dichtwedstrijd kent twee categorieën – de wedstrijd Kinderen & Poezie is voor kleine dichters van 6 t/m 12 jaar en Doe maar dicht maar is voor jonge dichters van 12 t/m 18 jaar. De “regels” zijn voor de kinderen in beide leeftijdscategorieën hetzelfde: Ze mogen een gedicht schrijven over wat ze spannend, mooi of grappig vinden. Het gedicht mag rijmen, maar dat hoeft zeker niet. Ze kunnen dichten over zichzelf, gebeurtenissen, dromen, verzinsels, mensen, dieren, gevoelens… je kunt het zo gek niet bedenken. Alles mag, zolang het gedicht maar door de kinderen zelf verzonnen en geschreven is.

Meedoen?
Kinderen kunnen meedoen via school, maar thuis of op de BSO een gedicht schrijven en insturen kan ook. Insturen kan tot 5 februari 2024. Meedoen? Klik op één van de onderstaande links:

Dichtwedstrijd Kinderen & Poëzie: 6-12 jaar

Dichtwedstrijd Doe maar dicht maar: 12-18 jaar

Over het Poëziepaleis
Het Poëziepaleis brengt kinderen en jongeren in aanraking met poëzie om hen de schoonheid van taal te laten zien en hen kennis te laten maken met de mogelijkheden die taal biedt om gevoelens te uiten. Een platform waarop kinderen en jongeren kunnen kennismaken met poëzie en zich kunnen uiten en ontplooien in de dichtkunst.