LKCA publiceert Monitor Amateurkunst 2023 - Kunstgebouw

LKCA publiceert Monitor Amateurkunst 2023

Voorkant Monitor Amateurkunst 2023

Op 6 oktober, tijdens de Landelijke Dag Amateurkunstondersteuning, presenteerde LKCA een aantal interessante cijfers uit de nieuwste Monitor Amateurkunst 2023 (MAK). Wie beoefent kunstzinnige en creatieve activiteiten in de vrije tijd, wat drijft hen? Iedere 3 jaar belicht de MAK de belangrijkste trends en thema’s in de cultuurbeoefening van de Nederlandse bevolking.

Kunst- en cultuurparticipatie in Nederand 55%
Lucien Kembel, directeur-bestuurder van LKCA: “De Monitor Amateurkunst laat zien dat 55% van de Nederlandse bevolking van 6 jaar en ouder kunstzinnige, creatieve of muzikale activiteiten beoefent in de vrije tijd. Gemiddeld zijn ze daar maar liefst 8 uur per week mee bezig. Velen van hen doen dit samen met anderen.”

Waarde van cultuurbeoefening 
“Dit zegt veel over de waarde van cultuurbeoefening. We doen het niet alleen omdat het ons plezier en vervulling brengt, of omdat we uitgedaagd willen worden. Maar ook omdat we mét elkaar iets willen doen of maken. Juist daarom is het belangrijk dat iedereen de kans krijgt cultuur te beoefenen, en dat niemand zich hiertoe belemmerd voelt.”

Opvallende cijfers samengevat en downloadlink
LKCA heeft de meest opvallende cijfers voor je op een rij gezet op hun website. Daar kun je ook de MAK 2023 downloaden. Klik op de knop hieronder:

Ga naar Monitor Amateurkunst 2023