Training vakdocenten beeldend voor filmprojecten Kijk|Kunst - Kunstgebouw

Training vakdocenten beeldend voor filmprojecten Kijk|Kunst

videostill uit Luce en de rots donkerblauwe huisje op een lichtblauwe achter grond filmeducatie training

De wereld is in beweging en ook Kijk|Kunst staat niet stil. Film, en in bredere zin beeld, is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Beelden kijken, maken, delen: het speelt een enorme rol in het leven van kinderen en jongeren. In Filmhuis Den Haag werden vakdocenten beeldend bijgeschoold om filmprojecten in Kijk|Kunst te begeleiden.

Leren filmprojecten Kijk|Kunst te begeleidenIn Filmhuis Den Haag volgden woensdag 30 augustus vakdocenten beeldend voor Kijk|Kunst een training tot moderator filmeducatie. Hierin gingen ze concreet aan de slag met filmprojecten uit Kijk|Kunst zodat ze deze straks goed kunnen begeleiden. Hoe kijk je met kinderen naar film, hoe heb je daar daarna een gesprek over in de klas en hoe ga je aan de slag met wat ze hebben gezien? Cinekid en International Film Festival Rotterdam (IFFR) verzorgden de training en ervaren moderators van Filmhub Zuid-Holland waren ook aanwezig. Het resultaat? Een groep geïnspireerde vakdocenten!

Kijk|Kunst 2023-2024Tijdens de training werd ook alvast vooruitgeblikt naar de programmaonderdelen van Kijk|Kunst voor leerjaar 2023-2024, met een gevarieerd aanbod van film, dans, muziek en theater voor de groepen 1-8. Bekijk hieronder het programma:
Programma Kijk|Kunst 2023-2024

Heb je ook interesse in een filmtraining voor leerkrachten van Kunstgebouw? Neem contact met ons op, dan nemen we samen de mogelijkheden met je door!