Eerste aflevering online van podcast Wie is we? - Kunstgebouw

Eerste aflevering online van podcast Wie is we?

Een wit vraagteken met diverse vormen van kleur erin. Met de tekst Wie is we? er omheen.

Tijdens de netwerkbijeenkomst Wie is we? op 30 november 2022 maakte journalist Hizir Cengiz voor Kunstgebouw een podcast over de thema’s kansengelijkheid, diversiteit en inclusie. De eerste aflevering met Aziem Jarmohamed staat nu online!

Hizir laat mensen aan het woord die zaken als armoede, discriminatie en uitsluiting aan den lijve hebben ondervonden. Daarnaast onderzoekt hij welke rol kunst en cultuur hebben gespeeld en in hoeverre het onderwijs inderdaad de gelijkmaker is als het gaat om ongelijke kansen.

Hizir interviewde voor de eerste aflevering Aziem Jarmohamed, schooldirecteur én grondlegger van de Rotterdamse Gelijke Kansen Alliantie. Welke rol speelt muziek in het creëren van gelijke kansen? Aziem pleit onder andere voor het promoten van het geloof in eigen kunnen bij kinderen.

#1 Aziem Jarmohamed
#2 en #3

Op 30 november heeft Hizir ook sociaal-cultureel ondernemer Deborah Cameron geïnterviewd én Petra Kerstens, verbonden aan het lectoraat ‘Waarderen van diversiteit’ binnen de Fontys Hogeschool. Deze afleveringen worden op een later moment gepubliceerd.