Nieuwe Impulsregeling zzp’ers - Kunstgebouw

Nieuwe Impulsregeling zzp’ers

Investeer als culturele instelling in de ontwikkeling van jouw zzp’ers
Vrouw met bril en lange kleine vlechtjes werkt met een digitale pen op een touchpad van een computer

Op 9 februari opende het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) een nieuwe impulsregeling voor zzp’ers. Anders dan vorig jaar verloopt deze via cultuurinstellingen: met de regeling kunnen zij investeren in de artistieke en inhoudelijke ontwikkeling van zzp’ers. Daarbij kan het ook gaan om het creëren van randvoorwaarden die nodig zijn voor de het uitvoeren van activiteiten op het gebied van cultuurparticipatie en -educatie, zoals digitalisering van aanbod voor cultuurmakers.

De impulsregeling zzp’ers via cultuurinstellingen in het kort
  • Alléén cultuurinstellingen kunnen subsidie aanvragen.
  • De subsidie bedraagt minimum 25.000 Euro en maximum 50.000 Euro.
  • Je aanvraag moet betrekking hebben op het bevorderen van de deskundigheid of het vakmanschap van zelfstandige cultuurmakers, of de randvoorwaarden die daaraan bijdragen.
  • Het moet gaan om een groep of collectief van zzp’ers: je aanvraag wordt onder andere beoordeeld op het aantal cultuurmakers dat je denkt te gaan bereiken.

Op de website van het Fonds voor Cultuurparticipatie vind je alle informatie.

Heb je als Zuid-Hollandse cultuurinstelling een tweede paar ogen of advies nodig?

Als provinciale instelling voor cultuur helpen we Zuid-Hollandse cultuurinstellingen graag om tot een kansrijke aanvraag te komen. Wil je een subsidieaanvraag indienen binnen deze impulsregeling? En kan je een tweede paar ogen gebruiken bij bijvoorbeeld de begroting? Of wil je even van gedachten wisselen of jouw idee geschikt is? Dan regelen we bij Kunstgebouw een gratis adviesgesprek. Neem contact op met Wesley Lagendijk voor meer informatie.