Gemeenteraads­verkiezingen 2022 - Kunstgebouw

Gemeenteraads­verkiezingen 2022

Hand met megafoon
Foto: Cottonbro Via Pexels

Kunstgebouw geeft je tips om cultuur op de lokale agenda te zetten. Daarnaast helpen we je graag bij het voeren van de lobby en bij het organiseren van lobby-activiteiten.

Woensdag 16 maart 2022 lijkt ver weg, maar de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn in volle gang. Deze verkiezing is een goede gelegenheid om het belang van cultuur onder de aandacht te brengen van lokale politici. Als er draagvlak is voor cultuur, is de kans groter dat politici middelen vrijmaken en culturele initiatieven door de gemeente worden ondersteund. Maak gebruik van onze tips!

Handreiking Gemeenteraadsverkiezingen 2022 (pdf)

CultuurDeelJe-Community

Wil je lobbytips en ervaringen uitwisselen? Sluit dan aan bij de CultuurDeelJe-Community via de app Discord. Kunstgebouw beheert hierop een subkanaal voor Zuid-Holland. Via de community kun je ook vragen stellen tijdens het gratis tweewekelijks spreekuur met Mara van Waveren van Lobby Lokaal.
Meld je aan

Verdiepende training

CultuurDeelJe biedt ook verdiepende trainingen aan waarin je aan de slag kan met het schrijven van input voor programmacommissies of het organiseren van een lokaal debat. Samen met Kunstgebouw wordt deze workshop aangeboden voor deelnemers in Zuid-Holland.

Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met Wesley Lagendijk, 015 215 4502, wesley.lagendijk@kunstgebouw.nl. Ook voor alle andere vragen rondom de verkiezingen en cultuur in Zuid-Holland!