Verhalen om nooit te vergeten - Kunstgebouw

Verhalen om nooit te vergeten

Uitgeknipte foto's die samen een beeld vormen van een oma en een kind op een bank in een knusse huiskamer

Al meer dan 75 jaar leven we in Nederland in vrijheid, maar verhalen van oorlog zijn nog steeds heel dichtbij. De provincie Zuid-Holland vraagt aan kinderen uit de provincie verhalen over oorlog en vrijheid te verzamelen en hier een filmpje van te maken. Zo worden al die verhalen bewaard en blijven we onze vrijheid koesteren.

Opdracht: Interview digitaal iemand die oorlog heeft meegemaakt over hoe het was. Maak vervolgens een creatief filmpje van dit verhaal en upload deze voor 15 mei (openbaar) op YouTube. Je kunt dit natuurlijk ook met de hele klas oppakken!

Tips over het maken van een leuk filmpje en meer info over hoe je mee kunt doen vind je op https://verhalenomnooittevergeten.nl/