Creatieve lessen Kinderboekenweek 2020

Illustratie van een steen die wezens uit verschillende tijdsperioden voorbij ziet lopen, dit hoort bij de les over het boek De steen en de tijd Kinderboekenweek 2020
Illustratie: Annelies Suyker

Bij de Kinderboekenweek draait het natuurlijk om lezen. Om het lezen nog leuker te maken, biedt Kunstgebouw ieder jaar alle basisscholen in Nederland creatieve lessen aan.

Ons 25-jarig bestaan én het historische thema ‘En toen’ zijn een mooie aanleiding om dit jaar samen te werken met onze provinciale partners: Erfgoedhuis Zuid-Holland (geschiedenis) en Probiblio (leesbevordering).

Dit lespakket bestaat uit vijf lessen. Een les voor groep 1-2, groep 3-4, groep 5-6, groep 7-8 en een les voor de hele school. Iedere les heeft een historisch verhaal uit een kinderboek als vertrekpunt. Deze verhalen worden gekoppeld aan beeldende opdrachten.

Bekijk de lessen