Portret met mondkapje en bloemen - Kunstgebouw

Portret met mondkapje en bloemen

Vrouw met mondkapje dat versierd is met kleurige bloemen
Foto: Monica Prins

Deze foto stuurde Monica Prins in voor de iktoon-challenge ‘Maak de Zomer’. “Als ik aan de zomer denk, denk ik vaak aan bloemen. Als ik aan de komende zomer denk, denk ik aan een zomer die anders is dan alle andere zomers die ik heb meegemaakt. Mondkapjes, desinfecterende middelen, afstand en handschoentjes. Nu heb ik twee dingen gecombineerd een mondkapje en bloemen. Dit is hoe ik mij deze zomer voorstel. Genieten maar toch denkend aan de omstandigheden.” Hiermee mag Monica zich beste amateurkunstenaar van Zuid-Holland 2020 noemen. Gefeliciteerd!

Uit 263 inzendingen selecteerde de jury bestaande uit muzikant Thijs Boontjes, breakdancer Redouan (Redo) Ait Chitt en presentatrice Mandy Woelkens de beste amateurkunstenaars van Nederland. Van zomerslippers van gered plastic in Zeeland tot een punkmetalband die is gaan animeren in Noord-Holland. De wedstrijd is onderdeel van iktoon, Maand van de Amateurkunst. Met de uitreiking luiden alle Nederlandse provincies het heropende culturele seizoen feestelijk in. Want vanaf vandaag gelden de versoepelde coronamaatregelen in de cultuursector.