Start Zwijndrechts Cultuurprogramma - Kunstgebouw

Start Zwijndrechts Cultuurprogramma

Leerlingen lopen dwars door elkaar in het lokaal tijdens een theaterles

Alle basisscholen in Zwijndrecht krijgen in het schooljaar 2019-2020 de kans om mee te doen met het Zwijndrechts Cultuurprogramma. Op het programma staat voor iedere school een kunst- en een erfgoedproject.

Voordat de leerlingen met de projecten starten, krijgen de leerkrachten workshops over met kinderen kijken naar voorstellingen en erfgoedwijsheid. Partners van het Zwijndrechts Cultuurprogramma zijn de gemeente Zwijndrecht, Historische Vereniging Zwijndrecht, theater Spektakel, Kunstgebouw en Erfgoedhuis Zuid-Holland. Samen zorgen wij ervoor dat cultuuronderwijs een vaste plaats krijgt binnen het basisonderwijs. Het Zwijndrechts cultuurprogramma is een start voor integrale en duurzame cultuureducatie in de gemeente Zwijndrecht waarin nog meer lokale cultuurpartners kunnen participeren.