Behoorlijk Boos - Kunstgebouw

Behoorlijk Boos

  • Groep 3/4
  • Theater
Behoorlijk boos Twee vrouwen op een podium, waarvan 1 zittend op stoel in mediatiehouding in bruine kleding, de ander staand in groen pak met arm omhoog, decor van vlaggetjes en bomen,

Eekhoorn was jarig, maar Spitsmuis kon niet komen om allerlei verzonnen redenen. Nu denkt Spitsmuis dat Eekhoorn daar hartstikke boos over is, maar dat is helemaal niet zo. Dan gaat Spitsmuis er alles aan doen om Eekhoorn tóch boos te krijgen. En ondertussen wordt zij zelf steeds kwader…
Deze vrolijke, innemende voorstelling zet boosheid op een humoristische manier in de spotlight en geeft flink stof tot nadenken én navoelen. Naar Toon Tellegens boek Is er dan niemand boos?.

Oortwolk

Het Eindhovens jeugdtheatergezelschap Oortwolk, opgericht door theatermaker Suzanne van der Horst, maakt levendig jeugdtheater over emoties bij kinderen. Op een luchtige manier, zonder oordeel en met humor maken zij onbespreekbare onderwerpen bespreekbaar. Kinderen krijgen ruimte om te reflecteren op kunst, zichzelf en de wereld om hen heen. Hun inspiratie halen de makers graag uit kinderboeken.
In de voorstellingen van Oortwolk worstelen personages met absurdistische en, voor het jonge publiek, herkenbare situaties. Prikkelend én overtuigend.

Over superboos zijn. Of dat juist nooit worden.

Dit project kan aansluiten bij: jarig zijn, emotieregulatie, boosheid, vriendschap.

Alle informatie over dit project, waaronder het rooster, vind je op mijn.kunstgebouw.nl.