Netwerkbijeenkomst combinatiefunctionarissen cultuur - Kunstgebouw

Netwerkbijeenkomst combinatiefunctionarissen cultuur

Netwerkbijeenkomst combinatiefunctionarissen cultuur

Ze staan meestal bekend als cultuurmakelaar, cultuuraanjager, of cultuurcoach: oftewel de combinatiefunctionaris cultuur. Dé sleutelfiguur die het culturele en sociale domein samenbrengt vanuit een opdracht van de gemeente. Kunstgebouw organiseerde op 26 maart de 1e netwerkbijeenkomst voor de combinatiefunctionarissen cultuur in Zuid-Holland.

Deelnemers uit Alphen aan den Rijn, Lansingerland, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Nieuwkoop, Noordwijk, Rijswijk, Sliedrecht, Waddinxveen en Westland kwamen samen bij Kunstgebouw. Met als doel: kennis en ervaringen uitwisselen. De aanwezigen vonden het zinvol om te horen waar anderen mee bezig zijn. Zoals een lokaal netwerk bouwen en de uitdaging om activiteiten te borgen. 

“Heel waardevol! Ik hoop dat jullie dat herhalen. Ik zou er zeker weer voor naar Rijswijk komen.” – Combinatiefunctionaris cultuur Noordwijk

De bijeenkomst is georganiseerd in het kader van de Pilot Nationaal Akkoord Amateurkunst. Wil je ook aansluiten bij dit netwerk? Stuur dan een e-mail naar cultuurparticipatie@kunstgebouw.nl