Voornse basisscholen met Kijk|Kunst naar interactieve productie in Rotterdam - Kunstgebouw

Voornse basisscholen met Kijk|Kunst naar interactieve productie in Rotterdam

Voornse basisscholen naar voorstelling met Kijk|Kunst

Afgelopen week gingen zo’n 1600 kinderen uit groep 7 en 8 vanuit het Zuid-Hollandse eiland Voorne met de bus naar De Doelen in Rotterdam voor de voorstelling Mission Symphonic. Dit bezoek was onderdeel van het programma Kijk|Kunst van Kunstgebouw, waarbij een selectie van professionele kunst met kant-en-klaar lesmateriaal wordt aangeboden aan het primair onderwijs.

Meerstemmig meezingen
De basisschoolleerlingen reisden af naar Rotterdam waar zij een fantastische en eigentijdse interactieve productie beleefden. De prachtige klassieke muziek werd verzorgd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest samen met ZangExpress, en ook de honderden kinderen lieten meerstemmig van zich horen!

Kijk|Kunst brengt kunst & cultuur naar de basisschool
Het bezoek aan deze productie was een onderdeel van Kijk|Kunst, een programma van Kunstgebouw dat kinderen in heel Zuid-Holland laat kennismaken met verschillende kunstdisciplines. Leren kijken naar kunst staan hierin centraal – of het nou gaat om dans, theater, verteltheater, muziek of film. Het beleven van kunst en cultuur is essentieel voor ieders ontwikkeling en maakt van jonge kinderen kritische, maar evenwichtige volwassenen. Met Kijk|Kunst brengen we kunst en cultuur naar school en maken het daarmee toegankelijker voor zoveel mogelijk kinderen.

Ook met jouw school meedoen met Kijk|Kunst? Bekijk hier de mogelijkheden!