Nieuwe aflevering met Marit Törnqvist - Kunstgebouw

Nieuwe aflevering met Marit Törnqvist

podcast 'Wie is we?'
Portretfoto: Marit Törnqvist
Fotograaf: Örjan Karlsson

Tijdens de netwerkbijeenkomst Wie is we? maakte journalist Hizir Cengiz voor Kunstgebouw een podcast over de thema’s kansengelijkheid, diversiteit en inclusie. Aflevering #4 met Marit Törnqvist is nu te beluisteren!

Tijdens de opnames van de podcast laat Hizir mensen aan het woord die zaken als armoede, discriminatie en uitsluiting aan den lijve hebben ondervonden. Daarnaast onderzoekt hij welke rol kunst en cultuur hebben gespeeld en in hoeverre het onderwijs werkelijk de gelijkmaker is als het gaat om ongelijke kansen.

Een vervolg: aflevering #4

Omdat we over het thema kansengelijkheid niet uitgepraat raken, was de keuze om nog een aflevering te maken snel gemaakt. In aflevering 4 gaan we in gesprek met Marit Törnqvist, illustrator en schrijver, over de waarde van boeken en hoe verhalen kunnen helpen en verbinden in moeilijke situaties. Marit ervaarde in haar eigen leven hoe lezen haar hielp bij een realistischer beeld van de wereld en meer vertrouwen in zichzelf. Beluister ‘m hieronder: