Cultuureducatie met kwaliteit 2025-2028: wat moet je weten? - Kunstgebouw

Cultuureducatie met kwaliteit 2025-2028: wat moet je weten?

Blije kinderen met confetti foto bij cmk 2025

Nog even en er breekt een nieuwe periode aan voor de subsidieregeling Cultuureducatie met kwaliteit (2025-2028). Het Fonds voor Cultuurparticipatie deelde recent de contourennotitie en Kunstgebouw heeft de belangrijkste inhoud hiervan voor je samengevat. Wel zo makkelijk!

De belangrijkste punten op een rij
Met de nieuwe periode Cultuureducatie met kwaliteit (CMK) draagt het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) bij aan de uitgangspunten van Staatssecretaris Gunay Uslu voor 2025-2028: `continuïteit, ademruimte en vertrouwen’. De regeling zal wat betreft inhoud en vorm vergelijkbaar zijn met CMK-3. Het FCP deelde onlangs een contourennotitie – Kunstgebouw heeft de belangrijkste punten voor je op een rij gezet:

CMK contourennotitie: Wat moet je weten?

1 december verwachte opening aanvragen CMK-regeling
Naar verwachting wordt vrijdag 1 december de regeling gepubliceerd en kunnen aanvragen ingediend worden. De beoogde sluitingsdatum is op maandag 1 april, maar zal nog definitief worden bevestigd. Ook voor de nieuwe CMK-periode is Kunstgebouw penvoerder voor gemeenten in Zuid-Holland. Op deze manier kunnen gemeenten investeren in kwalitatief hoogwaardig cultuuronderwijs passend bij de eigen, lokale ambities.

September 2023 Het FCP deelt de contouren van de regeling, samengevat door Kunstgebouw
1 december 2023 Openingsdatum voor het aanvragen van de regeling
1 april 2023 Beoogde sluitingsdatum voor het aanvragen van de regeling (nog niet bevestigd)