Nieuw! Film in Kijk|Kunst - Kunstgebouw

Nieuw! Film in Kijk|Kunst

Kinderen kijken in een bioscoop naar een film

De wereld is in beweging en ook Kijk|Kunst staat niet stil. Film, en in bredere zin beeld, is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Beelden kijken, maken, delen: het speelt een enorme rol in het leven van kinderen en jongeren. Daarom is het belangrijk om met leerlingen stil te staan bij wat ze zien en hoe ze kunnen kijken.

Met ingang van schooljaar 2023-2024 maakt film onderdeel uit van de programmering
van Kijk|Kunst. Samen met Filmhub Zuid-Holland biedt Kunstgebouw film zoals leerlingen nog nooit hebben ervaren!

Kwaliteit

Leerlingen en leerkrachten kunnen genieten van een filmproject van hoge kwaliteit. Het programma bestaat uit zorgvuldig geselecteerde filmprojecten van gerenommeerde aanbieders. Een project omvat bijvoorbeeld korte films in diverse genres, van verschillende makers en met uiteenlopende stijlen.
Deze films bieden een venster op de wereld en verbreden daarmee het perspectief. De leerkracht krijgt via de website van Kunstgebouw toegang tot aantrekkelijk en toegankelijk, digitaal lesmateriaal. De lessen in groepen 3 tot en met 6 worden begeleid door inspirerende moderatoren, die extra betekenis aan de kijkervaring geven. Kijken in de klas of in de buurt
Film komt letterlijk dichtbij! De leerlingen van groep 1-2 krijgen met hun leerkracht een filmproject in de eigen klas. De leerlingen van groep 3-4 en 5-6 krijgen een filmproject in de eigen klas mét een gastles van een moderator.
Vanaf schooljaar 2024-2025 bezoekt groep 5-6 een filmtheater in de buurt voor een mooi filmproject onder begeleiding van een moderator.

Extra!

Voor de leerkrachten van groep 1-2 die zelfstandig met het filmproject aan de slag gaan, biedt Filmhub Zuid-Holland de mogelijkheid kosteloos een training te volgen. Zo kunnen leerkrachten begeleid en met extra inspiratie van start met filmeducatie.