Opnieuw Theater Toetje voor Rijswijkse scholen - Kunstgebouw

Opnieuw Theater Toetje voor Rijswijkse scholen

Scène uit de theatervoorstelling 'Wachten op Kado': een man in een beige broek en groene jas heeft over zijn hoofd een groot kado met een oranje strik erom. Hij zit op een grote machine, een andere acteur met een groene jas staat ernaast.

Het Theater Toetje van vorig jaar smaakt naar meer. Daarom bieden de Rijswijkse Schouwburg en Kunstgebouw dit schooljaar de Kijk|Kunst-scholen in Rijswijk weer gratis een extra voorstelling aan. Groep 1 t/m 4 mag naar Wachten op Kado op maandag 15 juni en dinsdag 16 juni 2020. Groep 5 t/m 8 naar Dag meneer van Dalen op dinsdag 3 maart en maandag 8 juni 2020. De Rijswijkse Schouwburg betaalt de voorstelling en Kunstgebouw verzorgt kosteloos de dienstverlening daaromheen. Medio januari krijgen de scholen in Rijswijk hierover bericht.

Wachten op Kado (groep 1 t/m 4) – door TG Graasland

Ergens in een magazijn werken twee punctuele mannen. Zij vullen de dozen met precisie en kado’s, alles volgens protocol. De grote kadomachine spuwt stipt op tijd presentjes, klaar om ingepakt en afgevinkt te worden. Maar dan stokt de machine! Dit hebben de mannen niet eerder meegemaakt, wat moeten ze doen? Tegen alle bedrijfsregels in nemen ze, onzeker maar doelbewust, het heft in eigen hand. Als de kado’s niet naar hen komen, dan komen zij wel naar de kado’s!

Wachten op Kado is een voorstelling over wachten en geduld hebben, over uit de ban springen, feesten en uitpakken. Over niet-gebaande wegen betreden die je verder brengen dan je had verwacht.

Dag meneer van Dalen (groep 5 t/m 8) – door TG Graasland

Meneer van Dalen woont alleen in zijn huisje aan een drukke straat. Wanneer hij binnen is en zijn deur sluit heeft hij de rust om in zijn eigen wereld te duiken. Hij droomt weg bij de gedachte dat hij ooit zal varen op open zee. Maar Meneer van Dalen is oud, zo oud dat niemand precies meer weet hoe oud hij is. Hij moet opschieten met zijn wens voor het te laat is. Of is het al te laat? Meneer van Dalen weet niet dat dit een bijzondere dag gaat worden, waarop zomaar ineens een wonder zou kunnen gebeuren…

Een geestige familievoorstelling over het omhelzen van het leven en het loslaten daarvan; vol verrassingen, doorspekt met humor en mooie vondsten. Je hebt nog nooit zo hard gelachen om het zeggen van vaarwel.