VSBfonds zoekt projecten uit onze regio - Kunstgebouw

VSBfonds zoekt projecten uit onze regio

Spannend beeld van een vogelverschrikker tegen een donkere lucht
Foto: Bram Roza Festival

Het VSBfonds krijgt relatief weinig aanvragen uit kleinere gemeenten in Zuid-Holland. En dat is zonde! Het fonds draagt graag bij aan sociale of culturele projecten waarbij mensen elkaar ontmoeten, inspireren en verder ontwikkelen. Vandaar dat Kunstgebouw de mogelijkheid om subsidie aan te vragen bij het VSBfonds onder je aandacht brengt.

Operette in het Stadstheater Zoetermeer

Zo kon het operettekoor Cantiamo uit Zoetermeer onlangs dankzij steun van het VSBfonds de geënsceneerde operette Gräfin Mariza uitvoeren in het Stadstheater. Aan het project deden in totaal zo’n 48 deelnemers mee, waaronder een orkest en vrijwilligers achter de schermen. VSBfonds heeft Cantiamo voor deze uitvoering ondersteund met een bedrag van 4.000 euro.

De redenen voor VSBfonds om het project te ondersteunen waren dat er werd toegewerkt naar een uitvoering voor een breed publiek (uiteindelijk waren er 700 bezoekers). Door de professionele begeleiding van een dirigent en een regisseur en de grote opzet van de operette droeg het project bij aan de artistieke ontwikkeling en groei van de deelnemers. Cantiamo heeft voor dit project samenwerking gezocht met CKC Zoetermeer en scholen, om ook een jonger publiek te enthousiasmeren om te komen kijken of mee te doen. Daarnaast heeft Cantiamo zich ingespannen om een ouder publiek te bereiken, onder meer door concerten en try-outs in verzorgingscentra te organiseren en busvervoer aan te bieden. VSBfonds vindt het belangrijk dat amateurkunstgezelschappen zich inspannen om hun uitstraling en/of maatschappelijke betekenis te vergroten, bijvoorbeeld door ledenwervende activiteiten te organiseren en samenwerking aan te gaan met andere gezelschappen of lokale partners uit het sociale domein.

Bram Roza Festival in de Hoekse Waard

Het Bram Roza Festival in de Hoekse Waard wordt georganiseerd door stichting Dichter bij de Molen. In 2018 heeft de stichting een donatie ontvangen van VSBfonds van 2.500 euro.  Het literatuurfestival heeft een veelzijdige programmering, een succesvolle educatieve aanpak en een grote aantrekkingskracht in de regio.  VSBfonds ondersteunt dit festival omdat het festival een breed publiek beoogt te bereiken, met oog voor moeilijker te bereiken doelgroepen zoals kinderen met een beperking. Daarnaast geeft het Bram Roza Festival mensen de gelegenheid om met hun eigen talenten aan de slag te gaan door hen een podium te bieden.

Doe ook mee

Heb je ook een idee om mensen te betrekken, te verbinden en te activeren? Een plan dat bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke groei? Of het nu groots en meeslepend of klein en dichtbij is, als het plan voldoet aan de voorwaarden, maakt het kans op ondersteuning. Doe de donatiescan op de website of neem voor meer informatie contact op met Rina Punt of Hanna Kiewiet van het VSBfonds via 030 230 3305 of infozuidholland@vsbfonds.nl.